fbpx
Skip to content

PRIVAT WHISKYFAT
Rökig whisky fatlagrad i Örebro, destillerad i Skottland

Hos oss på Bergslagens Destilleri har du möjlighet att nu själv bestämma hur din whisky ska utvecklas och smaka. Lagring av whiskyn sker på vårt fatlager på destilleriet i stadsdelen Almby i centrala Örebro.

Whiskyn som vi nu erbjuder är destillerad i Skottland och lagrad från februari 2016 till februari 2018 på 200 liters ex Bourbonfat och därefter överförda på 50 liters ex Sherryfat som tidigare innehållit svensk whisky. Whiskyn, som är destillerat 2 gånger, håller en alkoholhalt i fatet på ca 60 %. Malten som användes hade en fenolhalt på mellan 15-20 ppm. 

ERBJUDANDET

35 liter 58 % rökig whisky som du själv får vara med om att utveckla. Destillerad i Skottland och lagrad i Örebro. Vi buteljerar i 0,5 liters flaskor och ni kan sätta ert egna namn på flaskan. Ni kan komma till destilleriet för provsmakning av ert fat 2 ggr per år för att se hur det utvecklas.

VAD INGÅR I PRISET

Priset delas upp i två delar på grund av alkohollagen i Sverige. En del betalar du direkt vid bokning av fatet och en del betalar du när du hämtar ut flaskor på Systembolaget.

Kostnaden vid bokningen av fatet är 20 000 kr

Vid bokningen ingår bl.a. följande:

  • Upp till 3 års lagring med försäkring
  • Fatplakett
  • Buteljering, flaskor, etiketter
  • Kollilåda
  • Frakt till SB i Örebro
  • Besök hos Bergslagens Destilleri

UTHÄMTNING PÅ SYSTEMBOLAGET

När din rökiga whisky är färdig och buteljerad så levererar vi den till ett systembolag i Örebro. När du hämtar ut den så betalar du den sista delen vilket är alkoholskatten, råvarukostnaden samt försäljningsställets påslag och moms.

Whiskyn kommer att buteljeras som Svensk Whisky enligt EU-regler. Vi kommer dock inte att skriva ”Svensk Single Malt Whisky” på etiketten utan bara ”Single Malt Whisky” för vi tycker det är mer rätt. Whiskyn är per definition destillerad i Skottland och producerad i Sverige. Det viktiga är dock att den smakar bra och det gör den!

VAD KOMMER DET KOSTA MIG TOTALT?

Priset kan komma att ändra sig beroende på alkoholpolitiken och valutakurser. Om du skulle hämta ut dina 0,5 liters flaskor med 58 % whisky i idag på Systembolaget, så får du betala 295 kr/flaska. Totalt med bokningsavgiften så blir det då 580 kr/flaska inkl. skatter och moms. (20 000/70 + 295 = 580 kr)

För intresseanmälan, maila info@bergslagensdestilleri.se. Vi återkommer då med mer info till dig.

Erbjudandet som PDF