fbpx

W H I S K Y

Bergslagens Granit

VÄSENSERIEN II

Väsenserien från Bergslagens är inspirerad av naturen runt om oss. I skogarna i Bergslagen finns dom våra svenska skogsväsen, alla med sina speciella egenskaper. Precis som väserna är varje buteljering unik och vi gifter ihop olika fat och fattyper för att få fram 5 stycken unika buteljeringar med Svensk whisky.

Varulv
Slutsåld

Bäckahäst
Slutsåld

Gast
Slutsåld

 

Askfru

Trollhare
Lansering 2a
augusti

ENGELBREKT MALT WHISKY

Efter många års frånvaro så är nu Engelbrekt tillbaka, nu i en annan form men med samma ambition som tidigare, att vara en elegant, mild och fruktig whisky som alltid finner sin plats i alla sammanhang.

SveaOak

THE ART COLLECTION : PÄR STRÖMBERG

 
En serie med single cask buteljeringar med etiketter målade av Pär Strömberg. Fat som används i serien är Madeira, Port samt Sauternes fat. Mer info finns under respektive buteljeing. 
 
Konstnären farmors far var skogvaktare i Fasaskogen, ett vildmarksområde i Södra Kilsbergen i utkanten av Bergslagen. Här upptäckte Pär Strömberg den djupa otillgängliga och trolska naturen som kom att bli en stor inspiration i hans konst. Sviten Fasaskogen I, II & III är akvarell på papper, 28 x 28 cm. Läs mer om konstnären här

FRANSKA FAT

Franska fat, det är som det låter whisky som har lagrats på fat som tidigare innehållit Fransk dryck. Det är tre buteljeringar, alla buteljerade som single cask, cask strenght whisky.

BERGSLAGENS VIRGIN OAK

VÄSENSERIEN

Väsenserien från Bergslagens är inspirerad av naturen runt om oss. I skogarna i Bergslagen finns dom våra svenska skogsväsen, alla med sina speciella egenskaper. Precis som väserna är varje buteljering unik och vi gifter ihop olika fat och fattyper för att få fram 5 stycken unika buteljeringar med Svensk whisky. Serien fanns på Systembolaget och är nu tyvärr SLUTSÅLD

SHERRY DARLING

En serie med buteljering av Svensk singel malt whisky som lagrats på ex-Sherryfat om 50-liter av amerikansk vit ek, och som innehållit Olorososherry från provinsen Cádiz i Andalusien i södra Spanien. Det släpptes tre olika sorter som Cask Strenght.

Ferie släpptes i maj 2018 och har är till skillnad från de övriga inte buteljerad som Cask Strengh.

Peat Ferie släpptes i augusti 2018 och är en rökig variant av Ferie

THE RARE COLLECTION

Här presenterar vi lite udda fat och en del buteljeringar med små upplagor. När vi hittar något speciellt som vi känner att vi vill dela med oss av till er, då blir det en buteljering av “The Rare Collection”

The Rare Collection
CASK N°1
The Rare Collection
Imperial Stout Cask Finish
The Rare Collection
Kaffekask Cask Finish

SANTA

Santa kommer att ges ut varje år inför jul . Varje Santa kommer att ha sin egna stil och karaktär.
Santa är början på en ny tradition från Bergslagen

Santa -17
Peated Bourbon Cask
Santa -18
Julmust Cask Finish
Santa -19
Ex Sherry Rum Cask finish
Santa -20
First fill Port Cask