fbpx
Skip to content

PRIVAT WHISKYFAT
WHISKY FATLAGRAD I ÖREBRO, DESTILLERAD I SKOTTLAND

Hos oss på Bergslagens Destilleri har du möjlighet att nu själv bestämma hur din whisky ska utvecklas och smaka. Lagring av whiskyn sker på vårt fatlager på destilleriet i stadsdelen Almby i centrala Örebro.

Whiskyn som vi nu erbjuder är lagrad sen januari 2018 på spanska 50 liters ex Sherryfat som tidigare innehållit svensk whisky från Grythyttan. Whiskyn, som har sitt ursprung i Skottland, håller en alkoholhalt i fatet på ca 60 %.  Whiskyn är helt orökt. I doften finner du brödiga toner och gråpäron, ett mycket elegant destillat. 

ERBJUDANDET

35 liter 58 % whisky som du själv får vara med om att utveckla. Vi buteljerar i 0,5 liters flaskor och ni kan sätta ert egna namn på flaskan. Ni kan komma till destilleriet för provsmakning av ert fat 2 ggr per år för att se hur det utvecklas

VAD INGÅR I PRISET

Priset delas upp i två delar på grund av alkohollagen i Sverige. En del betalar du direkt vid bokning av fatet och en del betalar du när du hämtar ut flaskor på Systembolaget.

Kostnaden vid bokningen av fatet är 15 000 kr

Vid bokningen ingår bla. följande:

  • Upp till 3 års lagring med försäkring
  • Fatplakett
  • Buteljering, flaskor, etiketter
  • Kollilåda
  • Frakt till SB i Örebro
  • Besök hos Bergslagens Destilleri

UTHÄMTNING PÅ SYSTEMBOLAGET

När din whisky är färdig och buteljerad så levererar vi den till ett systembolag i Örebro. När du hämtar ut den så betalar du den sista delen vilket är alkoholskatten, råvarukostnaden samt försäljningsställets påslag och moms.

VAD KOMMER DET KOSTA MIG TOTALT?

Priset kan komma att ändra sig beroende på alkoholpolitiken och valutakurser. Om du skulle hämta ut dina 0,5 liters flaskor med 58 % whisky idag på Systembolaget, så får du betala 230 kr/flaska. Totalt med bokningsavgiften så blir det då 444 kr/flaska inkl. skatter och moms. (15 000/70 + 230 = 444 kr).

För intresseanmälan, maila info@bergslagensdestilleri.se. Vi återkommer då med mer info till dig.

Erbjudandet som PDF