fbpx

Privatfat

DITT EGNA ROMFAT
Svensk fatlagrad rom i Örebro

Hos oss på Bergslagens Destilleri har du möjlighet att nu själv bestämma hur din Rom ska utvecklas och smaka. Lagring av romen sker på vårt fatlager på destilleriet i stadsdelen Almby i centrala Örebro. Romen som vi nu erbjuder är lagrad sen mars 2018 på spanska 50 liters ex Sherryfat som tidigare innehållit svensk whisky. Romen, som har sitt ursprung i Guatemala, där vi hittar juvelen Ron Zacapa och Botran rom, håller en alkoholhalt i fatet på 50 %.

ERBJUDANDET

35 liter 46 % Rom som du själv varit med om att utveckla. Vi buteljerar i 0,5 liters flaskor och ni kan sätta ert egna namn på flaskan. Ni kan komma till destilleriet för provsmakning av ert fat 2 ggr per år för att se hur det utvecklas.

VAD INGÅR I PRISET

Priset delas upp i två delar på grund av alkohollagen i Sverige. En del betalar du direkt vid bokning av fatet och en del betalar du när du hämtar ut flaskor på Systembolaget.

Kostnaden vid bokningen av fatet är 12000 kr

Vid bokningen ingår bla. följande:

  • Upp till 3 års lagring med försäkring
  • Fatplakett
  • Buteljering, flaskor, etiketter
  • Kollilåda
  • Ev. tillsättningen av ev socker
  • Frakt till SB i Örebro
  • Besök hos Bergslagens Destilleri

UTHÄMTNING PÅ SYSTEMBOLAGET

När din rom är färdig och buteljerad så levererar vi den till ett systembolag i Örebro. När du hämtar ut den så betalar du den sista delen vilket är alkoholskatten, råvarukostnaden samt försäljningsställets påslag och moms.

VAD KOMMER DET KOSTA MIG TOTALT?

Priset kan komma att ändra sig beroende på alkoholpolitiken och valutakurser. Om du skulle hämta ut 0,5 liters flaskor med 46 % rom i idag så hamnar den totala kostnaden på cirka 364 kr per flaska inkl. skatter och moms.

För intresseanmälan, maila info@bergslagensdestilleri.se. Vi återkommer då med mer info till dig.

Erbjudandet som PDF