fbpx
Skip to content

SveaOak

Blended whisky står för ca 90 % av all whiskyförsäljning i världen och det är en viktig del av whiskyindustrin. Om inte blended whisky blivit så populärt så hade vi nog inte haft det utbudet av single malt whisky som vi har idag.

SveaOak Blended whisky är en så kallad Deluxe Blended, dvs en blended med en högre andel maltwhisky till skillnad från många andra märken. Andelen maltwhisky i SveaOak är över 20 %. SveaOak innehåller grainwhisky från Skottland och Maltwhiskyn är från Sverige och Grythyttans destilleri. Maltwhiskyn har lagrats på svenska 50- och 100 liters ekfat i 5 år och är orökt.

Vi har som ambition i det vi gör att nå ut till så många personer som möjligt. Med SveaOak vill vi ge alla chansen att få prova en riktigt bra blended whisky som dessutom har svensk malt whisky i sig vilken gör den lite unik.

SveaOak är en ovanligt komplex och balanserad blendwhisky i en prisklass som gör den till ett utomordentligt prisvärt köp. En bra vardagswhisky eller bjudwhisky att alltid ha hemma.

Pris: 299 kr
Fattyp: Bourbon & Svensk Ek
Storlek flaska: 50 cl
Alkoholhalt: 41 %

svea oak