Skip to content

Om oss

Bergslagen är ett område i Mellansverige som tidigare utmärkte sig för sin bergshantering med många små gruvor och dagbrott. Regionen är omgiven av djupa skogar, vattendrag och berg med ett rikligt djur och växtliv. Idag har nya verksamheter vuxit fram i Bergslagen, flertalet små lokala matproducenter finner inspiration i naturen och omgivningarna. Tillgången på råvaror är god och det finns mycket vilt, bär, svamp och det odlas i den bördiga jorden. Bergslagen har nu förvandlats till en måltidsregion.

Bergslagens Destilleri ligger i ett gammalt slakteriområde utanför Örebro. Vår inspiration kommer från regionen, dess kreativitet och skaparglädje. Våra produkter och arbete speglar områdets nyfikenhet för det nya och respekten för den tradition och historia som finns här.

DESTILLERIET I ALMBY, ÖREBRO

Här producerar vi våran gin och snaps samt whisky. På destilleriet har vi även vårt fatlager med whisky och gin som mognar under perfekta förhållande inne i de gamla slakterilokalerna. Här buteljerar vi även all vår whisky och snaps samt en del av gin sorterna.

hemsida

WHISKY FRÅN GRYTHYTTAN

Det fanns tidigare ett whiskydestilleri som hette Grythyttan Whisky AB som producerade whisky mellan 2010 och 2013. Destilleriet låg någon mil utanför Örebro och det producerades ca: 35 000 liter under dessa år. Whiskyn är känd för att hålla hög kvalitet och whiskykännare hyser stor respekt för produkten.

Under sommaren 2016 köpte vi på Bergslagens Destilleri hela det kvarvarande fatlagret och sen dess lagras whiskyn på vårt egna lager i centrala Örebro. Vårt jobb är nu att förvalta denna pusselbit i den svenska whiskyhistorien som av vissa kallas Sveriges svar på Port Ellen.

Varsamt går vi igenom alla fat och planerar för olika typer av släpp till hugade spekulanter. Intresset är väldigt stort och det beror på framförallt tre saker. Det är svensk whisky, det håller väldigt hög kvalitet och framförallt, det är Sveriges första ”Silent Distillery” dvs det kommer inte att produceras en droppe till från Grythyttan Whisky AB.