Skip to content

WHISKY

Aktuell whisky på Systembolaget

VÄSENSERIEN II

Väsenserien från Bergslagens är inspirerad av naturen runt om oss. I skogarna i Bergslagen finns dom våra svenska skogsväsen, alla med sina speciella egenskaper. Precis som väserna är varje buteljering unik och vi gifter ihop olika fat och fattyper för att få fram 5 stycken unika buteljeringar med Svensk whisky.

Varulv
Slutsåld

Bäckahäst
Slutsåld

Gast
Slutsåld

 

Askfru
Slutsåld

Trollhare
Slutsåld

THE ART COLLECTION : PÄR STRÖMBERG

FRANSKA FAT

Franska fat, det är som det låter whisky som har lagrats på fat som tidigare innehållit Fransk dryck. Det är tre buteljeringar, alla buteljerade som single cask, cask strenght whisky.

BERGSLAGENS VIRGIN OAK

VÄSENSERIEN

Väsenserien från Bergslagens är inspirerad av naturen runt om oss. I skogarna i Bergslagen finns dom våra svenska skogsväsen, alla med sina speciella egenskaper. Precis som väserna är varje buteljering unik och vi gifter ihop olika fat och fattyper för att få fram 5 stycken unika buteljeringar med Svensk whisky. Serien fanns på Systembolaget och är nu tyvärr SLUTSÅLD

SHERRY DARLING

THE RARE COLLECTION

Här presenterar vi lite udda fat och en del buteljeringar med små upplagor. När vi hittar något speciellt som vi känner att vi vill dela med oss av till er, då blir det en buteljering av ”The Rare Collection”

The Rare Collection
CASK N°1
The Rare Collection
Imperial Stout Cask Finish
The Rare Collection
Kaffekask Cask Finish

SANTA

Santa kommer att ges ut varje år inför jul . Varje Santa kommer att ha sin egna stil och karaktär.
Santa är början på en ny tradition från Bergslagen

Santa -17
Peated Bourbon Cask
Santa -18
Julmust Cask Finish
Santa -19
Ex Sherry Rum Cask finish
Santa -20
First fill Port Cask
en_GBEnglish