Skip to content
Logga-2022-svart

BLI FATÄGARE

Vi har nu glädjen att kunna erbjuda en begränsad mängd whisky- och romfat till försäljning.

Nu har du möjlighet att som privatperson, företag eller förening köpa ett fat hos oss på Bergslagens Destilleri. Vi fyller ditt fat med råsprit/newmake som efter minst 3 års lagring blir till whisky. Eller så väljer du rom där vi fyller ditt fat med ett romdestillat som efter lagring får en smakrik och fyllig karaktär.

Att äga ett eget fat är en unik upplevelse och en spännande resa. Att följa utvecklingen under mognadsprocessen är intressant då varje fat är unikt och skapar en egen karaktär på slutprodukten.
privatfat web

Whisky

Vi erbjuder 2 olika alternativ:
Alternativ 1: Köp ett 40-liters fat av något av de fattyper vi erbjuder.
Alternativ 2: Boka en andel av ett 200-liters fat, varje andel tilldelas 20 flaskor á 50cl.

Vad ingår i priset när jag köper ett 40-liters fat?
I startkostnaden ingår det fat du väljer, lagerhyra i 48 månader, fatvårdskostnad, administrativa kostnader samt försäkring av fatet under lagringstiden.
Det ingår också möjlighet att prova innehållet i ditt fat 1 gång per år under resans gång på någon av Bergslagens Destilleri´s bestämda provningstillfällen.
När du väljer att buteljera ditt fat (i samråd med oss och tidigast efter 3 år) så skickar du ett mail där du begär buteljering. Vi buteljerar på fatstyrka på 50 cl flaskor och endast fulla flaskor buteljeras.

När allt är klart gör du eller den ansvarige i er grupp en privatimport på Systembolaget och då tillkommer en kostnad på 100 SEK för whisky, flaska, etikett och kork plus alkoholskatt, moms samt Systembolagets påslag.

Hämtar man ut whiskyn på något av Systembolagen i Örebro blir det fraktfritt, vill man ha sin whisky fraktad till valfritt Systembolag tillkommer frakt.

Det finns sedan möjlighet att återfylla ditt fat om du så önskar, se separat prislista. I annat fall är du välkommen att hämta ditt fat hos oss eller låta det övergå till Bergslagens Destilleri. Vi kan också skicka tomfatet hem till dig på din bekostnad.

Vad ingår i priset när jag bokar en andel i ett 200-liters fat?
I startkostnaden ingår en bokningsavgift för en andel i det fat du väljer, lagerhyra 10 år, fatvårdskostnad, administrativa kostnader samt försäkring av fatet under lagringstiden.
Det ingår också möjlighet att prova innehållet i fatet 1 gång per år under resans gång på någon av Bergslagens Destilleri´s bestämda provningstillfällen, man får börja prova tidigast efter 6 år då lagringstiden är 10 år.

Vi buteljerar din bokade andel på fatstyrka på 50 cl flaskor när whiskyn är 10 år gammal.
När allt är klart gör du en privatimport på Systembolaget och då tillkommer en kostnad på 100 SEK för whisky, flaska, etikett och kork plus Systembolagets påslag, alkoholskatt och moms.
Hämtar man ut whiskyn på Systembolag i Örebro blir det fraktfritt, vill man ha sin whisky fraktad till valfritt Systembolag tillkommer frakt.

Rom

Vad ingår i priset?
I startkostnaden ingår det fat du väljer, lagerhyra i 36 månader, fatvårdskostnad, administrativa kostnader samt försäkring av fatet under lagringstiden.

Det ingår också möjlighet att prova innehållet i ditt fat 1 gång per år under resans gång på någon av Bergslagens Destilleri´s bestämda provningstillfällen.

När du väljer att buteljera ditt fat gärna i samråd med oss så skickar du ett mail där du begär buteljering. Vi buteljerar på valfri alkoholhalt (minst 40% vol) på 50 cl flaskor och endast fulla flaskor buteljeras.Vi tillsätter även socker i gram/liter om så önskas.

När allt är klart gör du eller den ansvarige i er grupp en privatimport på Systembolaget och då tillkommer en kostnad på 50 SEK för rom, flaska, etikett och kork plus alkoholskatt, moms samt Systembolagets påslag.

Hämtar man ut romen på något av Systembolagen i Örebro blir det fraktfritt, vill man ha sin rom fraktad till valfritt Systembolag tillkommer frakt.

Det finns sedan möjlighet att återfylla ditt fat om du så önskar, se separat prislista. I annat fall är du välkommen att hämta ditt fat hos oss eller låta det övergå till Bergslagens Destilleri. Vi kan också skicka tomfatet hem till dig på din bekostnad.

Har du frågor gällande fatköp?